Skogsbrand utanför Klöverträsk

23 JUL 2014
Skrivet av :

UPPDATERAD, BILDEXTRA: Det brinner på ett hygge utanför Klöverträsk. Larmet kom vid 12-tiden på onsdagen och räddningstjänsten är på plats. Enligt SOS-alarm är skogsbranden lokaliserad mellan ett kalhygge och en myr i närheten av Stor Vitberget – Storsträsket.


Bilder från vägen mellan Pålsträsk och Backträsk i höjd med Nedre Storfors vid ett större hygge, är röken tung och en helikopter ses hämta vatten där avståndet till branden är ca 1,5 – 2 kilometer. Detta vid 20.40 tiden på tisdagen  (Foto: Sterling Nilsson)

Området som brinner är ca 17 hektar stort. På plats finns räddningstjänsten från Piteå, Norrfjärden, Älvsbyn och Luleå, samt två helikoptrar som vattenbombar branden.

En varning för brandfara är på sin plats. Senast i går, tisdag, fick brandkåren rycka ut för att släcka skogsbränder på två andra ställen i länet; Suddesjaur i Arvidsjaurs kommun och Nedre Flåsjön i Boden

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.