Sandra dominerade i mästerskapen

04 JUL 2014
Skrivet av :

Kraft & Hälsa Mästerskapen 2014, årets absolut hårdaste tävling i Älvsbyn har precis genomförts inne på Forum.  I år större, mäktigare och tuffare än vad som tidigare anordnats. Och vältränade Sandra Lagerskog behöll titeln som Älvsbyns starkaste tjej.

Sandra Lagerskog behöll titeln som Älvsbyns starkaste tjej och tar här emot första pris i damklassen.

Sandra Lagerskog behöll titeln som Älvsbyns starkaste tjej och tar här emot första pris i damklassen.

Nytt för i år var att tävlingen hölls inne i Forumsalongen och att både dam- och herrklasserna tävlade efter varandra i gren för gren. Totalt tävlade de 19 deltagarna i åtta grenar: marklyft, bänkpress, bicepscurl, knäböj, militärpress, chins, dips och avslutningsvis rodd.

I den sistnämnda grenen fick Christoffer Lagerskog en imponerande start och kämpade mot sin motståndare Erik Burvall i ett rasande tempo. Burvall stod dock som segrare efter grenens slut med tiden 1.23 minuter och satte därmed nytt mästerskapsrekord! Även i damklassen satte mästarinnan Sandra Lagerskog rekord med tiden 1,41 minuter.

Christoffer Lagerskog fick en imponerande start i grenen rodd och avverkade 500 meter på den imponerande tiden 1,25 minuter.

Christoffer Lagerskog fick en grym start i grenen rodd och avverkade 500 meter på den imponerande tiden 1,25 minuter.

Precis som tidigare år fick deltagarna i varje övning göra så många repetitioner som de orkar på den angivna tiden på ett set. Belastningen utgick från deltagarens egen kroppsvikt.  I Rodd var det 500m på så kort tid som möjligt som gällde.

– Det här kräver sin man eller kvinna, förklarade Kristoffer Hortlund, Kraft & Hälsa innan tävlingen började. Därefter följde timmar av kraftmätningar, som krävde både blod, svett och vilja från de tävlande, bokstavligen. Under applåder och hejarop från publiken, som utgjordes av dryga hundratalet besökare, kämpade deltagarna tappert tills alla grenar var genomförda. Därefter summerades poängen och man fick fram pristagare i både herr- och damklass uppe på scenen.

Årets finalister. Från vänster: Sebastian Nilsson, Christoffer Lagerskog, Erik Burvall, Sandra Lagerskog, Marika Sturk och Josefine Nilsson.

Årets finalister. Från vänster:
Sebastian Nilsson, Christoffer Lagerskog, Erik Burvall, Sandra Lagerskog, Marika Sturk och Josefine Nilsson.

– Att flytta arrangemanget in till Forum var en given succé, sade Kristoffer Hortlund som arrangerade tävlingen för fjärde året i rad. Och att ro i land ett mästerskap av den här kalibern kräver en hel del.

Som tur är har Kristoffer inte varit ensam. Vid sin sida har han haft hjälp av släkt och vänner som alla ställt upp med både tid och styrka.

-Jag har haft världens bästa funktionärer, de är guld värda, förklarade Kristoffer med tacksamhet i rösten och passade även på att berömma Forums vaktmästare för ett bra samarbete.

Mellan tävlingsgrenarna kunde besökarna smaka på kosttillskott från sponsorerna Olimp.

Mellan tävlingsgrenarna kunde besökarna smaka på kosttillskott från sponsorerna Olimp.

Givetvis hoppas vi på Älvsbyn just nu att vi får se en repris på mästerskapen även nästa år, och det ser lovande ut. Inne på Kraft & Hälsas facebooksida avslöjas, att det redan i skrivande stund smids planer på hur mästerskapen kan göras ännu bättre till år 2015.

Vad är ett mästerskap utan pokaler?

Vad är ett mästerskap utan pokaler?

 

Herrklassens pristagare:

1. Erik Burvall

2. Christoffer Lagerskog

3. Sebastian Nilsson

 

Damklassens pristagare:

1. Sandra Lagerskog

2. Marika Sturk

3. Josefine Nilsson

Johannes Granström fanns på plats och dokumenterade under hela tävlingen. Nedan ser ni ett urval av hans bilder.

 

Om Skribenten
Vår reporter Sara är en aktiv sexbarnsmamma som ger järnet med järnen i elden. Detta även om arbetet på Älvsby Församling tar upp en heltid. Så då kan man väl säga att det är fullt upp.