Paltfestivalen lockade paltsugna gäster

26 JUL 2014
Taggar : ,
Skrivet av :

Vackert väder, mycket människor, musikunderhållning på pitemålet och som grädde på moset god palt. Under lördagen hade man chans att ta del av just detta när Älvsbyns första paltfestival kickade igång.

Det var strålande väder när Paltfestivalen ägde rum i Lomtjärnsparken under lördagen. Drygt 45 minuter efter den utsatta tiden hade närmare 100 besökare kommit för att äta en palt eller två i det fina sommarvädret.

Paltfestival 4

Palten gick åt som smör i solskenet.

Från internationella maträtter till den norrbottniska palt’n

Bakom arrangemanget hittar man föreningen MUTCHO, som brukar vara duktiga på att arrangera saker för älvsbyborna. Bland annat så anordnar dom en internationell matfestival varje sommar som lockar tusentals besökare. Men den här gången var det lokal mat som stod på menyn.

– Vi brukar arrangera internationella matfestivaler ibland och vi har förstått att palt är väldigt stort här. Så när vi tog över här i Lomtjärnsparken så bestämde vi oss för att arrangera en paltfestival också, berättar Michel Ntoto, MUTCHO:s ordförande, som själv brukar äta palt.

Dagens musikunderhållning sköttes av den före detta vistträskar’n Sigurd Granström, som bland annat är aktiv inom sånggruppen Piteå Visklubb. Med en blandning av sång på pitemålet och ett par anekdoter underhölls publiken under måltiden.

Sigurd Granström stod för underhållningen.

Sigurd Granström stod för underhållningen.

TEXT & FOTO: ROBIN NILSSON

Om Skribenten
Robin är en flitiga medhjälpare.