Händelserikt när Nybyns IK firade 70 år

Lag politikerna byggde sten på sten och visade på god samarbetsförmåga ...

Lag politikerna byggde sten på sten och visade på god samarbetsförmåga …

UPPDATERAD. BILDEXTRA: Nybyns IK fyller 70 år. Detta firades rejält på lördagen. I strålande solsken och tryckande värme samlades folk på idrottsplatsen för att fira Nybyn-dagen tillsammans där det bjöds på många aktiviteter och en uppskattad kamp mellan bybor och politiker. Dessutom avgjordes klubbmästerskapet i cykel och Nybyns nya utegym vid fotbollsplanen invigdes.

Häst och vagn fanns också på Nybyn-dagen.

Häst och vagn fanns också på Nybyn-dagen.

– Jättekul att så många kom, tycker Berit Hardselius, ordförande i Nybyns IK.

Någon exakt besökssiffra finns inte.

Palten gick åt som smör i solsken.

Drygt 400 paltar gick åt som smör i solsken.

– Men vi sålde över 400 paltar, berättar Berit.

Loppisen lockade många besökare.

Loppisen lockade många besökare.

Just paltserveringen och loppisen var populära. Även 6-kampen mellan byalaget och politikerna följdes med ett leende av många. Politikerna började lite knackigt men spottade upp sig och lyckades vinna med minsta möjliga marginal i den sista grenen där de tävlande med hjälp av bokstäver skulle komma på titeln till en känd visa. ”Ju mer vi är tillsammans”.

– Tillsammans var ju temat för hela dagen. Ett lysande sådant, tycker Berit.

Mitt under 6-kampen gjordes ett avbrott för målgången i cykeltävlingen som blev dramatisk. Klubbmästerskapet avgjordes med en spurtuppgörelse som Per Nilsson vann före fjolårsmästaren Johan Boldrup. Trea blev lovande skidskytten Linus Karlsson.

Blir detta ett årligt återkommande arrangemang nu?

– Nybyn-dagen ska vi ha kvar. Men om det blir lika stort som i år återstår att se. Vi tog ju i lite extra i år eftersom idrottsklubben fyller 70 år, svarar Berit.

TEXT: TONY BERGLUND
FOTO: SARA BOHLIN

Se bildspel från 6-kampen nedan…

Om Skribenten
Vår reporter Sara är en aktiv sexbarnsmamma som ger järnet med järnen i elden. Detta även om arbetet på Älvsby Församling tar upp en heltid. Så då kan man väl säga att det är fullt upp.