Musik under klarblå himmel

24 JUL 2014
Taggar : , ,
Skrivet av :

Det var ett strålande väder när musikanterna intog scenen i Lomtjärnsparken under torsdagskvällen. Ett flertal människor kom till parken för att njuta av både sol, en lätt bris och underhållande musik.

Tillsammans med ABF och Fritid & Kultur anordnar föreningen SMÄKK gratis musikunderhållning i Lomtjärnsparken varje torsdagskväll under sommaren. Den första spelningen ägde rum den 28 juni och den sista kommer att ske den 7 augusti.

Både lokala och mindre lokala musikanter kommer och fyller parken med alla dess olika toner. Ikväll bjöds det på allt från modern popmusik till odödliga klassiker.

Fint väder gav revansch

Först ut på scenen var piteåsonen Jimmy Isaksson. Ifjol var det tänkt att kan skulle komma och göra en spelning i parken, men fick då ställa in på grund av vädrets blöta makter. Den här gången sken solen starkt och Jimmy fick revansch. Med solen i ögonen och ett glatt humör bjöd Jimmy på bland annat Swedish House Mafias världshit ”Don’t you worry child” och Creedence Clearwater Revivals klassiker ”Rollin’ on the River”.

Jimmy Isaksson fick spela till slut.

Jimmy Isaksson fick spela till slut.

Trots den stekande hettan och den gassande solen gjorde Jimmy ett bra jobb och levererade bra musik till de flertalet besökare som tagit sig till parken och som sjöng med när Creedence strömmade genom högtalarna.

En salig blandning om kärlek och arbete

Efter ett par låtar tog piteåsonen en välbehövlig paus och lämnade över mikrofonen till kvällens nästa underhållare, nämligen Susanne Lundquists Orkester. Dom bjöd på allt från melodifestivallåtar till amerikansk countrymusik, när dom bland annat spelade Jessica Anderssons ”I did it for love” och Dolly Partons knegarlåt ”9 to 5”.

Dansbandsdrottningen från Älvsbyn visade allt var skåpet skulle stå.

Dansbandsdrottningen från Älvsbyn visade allt var skåpet skulle stå.

TEXT & FOTO: ROBIN NILSSON

Om Skribenten
Robin är en flitiga medhjälpare.