I dag blir det varmt – kanske rekord

22 JUL 2014
Skrivet av :

varm_kallt_tempSMHI utfärdar en klass 1-varning för höga temperaturer i Norrbotten. Det har aldrig förr hänt.

Varningen innebär att den maximala dygnstemperaturen väntas uppgå till mer än 30 grader minst tre dagar i följd. Den utfärdas för att uppmärksamma att värmen kan innebära risker för hälsan, särskilt för personer som är extra känsliga för värme.

 
I Älvsbyn med omnejd väntas temperaturer över 30 grader. Varmast i kommunen hittills i år, enligt SMHI, är Vidsel som hade 30,1 grader den 12 juli. Den högsta temperaturen så här långt i länet i år, 30,9 grader, uppmättes i Kvikkjokk/Årrenjarka samma dag. Dessa noteringar kan komma att slås med råge eftersom prognoserna pekar på värme upp mot 32 grader.

 
Länets högsta temperatur någonsin uppmättes i Harads 17 juli 1945, då det var 36,9 grader.

 

Om Skribenten
Frida är en inspirerad tvåbarnsförälder som kan liknas vid en schweisisk armékniv; multifunktionell till max. Förutom idéer producerar hon annonser och artiklar. Brinner för (och med) byaanda och drömmer om världsfred.