I dag blir det varmt – kanske rekord

22 JUL 2014
Skrivet av :

varm_kallt_tempSMHI utfärdar en klass 1-varning för höga temperaturer i Norrbotten. Det har aldrig förr hänt.

Varningen innebär att den maximala dygnstemperaturen väntas uppgå till mer än 30 grader minst tre dagar i följd. Den utfärdas för att uppmärksamma att värmen kan innebära risker för hälsan, särskilt för personer som är extra känsliga för värme.

 
I Älvsbyn med omnejd väntas temperaturer över 30 grader. Varmast i kommunen hittills i år, enligt SMHI, är Vidsel som hade 30,1 grader den 12 juli. Den högsta temperaturen så här långt i länet i år, 30,9 grader, uppmättes i Kvikkjokk/Årrenjarka samma dag. Dessa noteringar kan komma att slås med råge eftersom prognoserna pekar på värme upp mot 32 grader.

 
Länets högsta temperatur någonsin uppmättes i Harads 17 juli 1945, då det var 36,9 grader.

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.