Festival X

06 JUL 2014
Skrivet av :

UPPDATERAD: Under fredagen startade Festival X upp i Lomtjärnsparken. Den bygger på att vara drogfri och vänder sig främst mot den yngre publiken.

 

Startade upp på fredagen.

Där musiken som spelades under fredagskvällen bjöd på god variation och även en äldre besökare som undertecknad kunde njuta till den taktfasta musiken.

De som bjöd upp under fredagskvällen var All nightmare long, Kevin & Simon, Kevin & Sussi, DJ Merlin, Kalle Gracias och Scaburbian Collective.

…och så fortsatte det på lördagen.

Då Susanne Dahlqvist blev årets Älvsbybo i Festival X:s ”Årets Älvsbybo”, för sin kamp om sin son Petter:s skolgång i Älvsbyn mot kommunen, som ännu ej nått sitt slut.

Under lördagen fortsatte den musikaliska delen med band som Painted Sky, DJ Merlin, 2 the Gallows, Offensive Ground, Blackwater och De vet du som också bjöd på bra stämning.

Men så här efter den andra kvällen av Festival X så känns det ändå som att det inte räcker ända fram, det spretar. Är mer som ett party under två sommarkvällar där alla hjälps åt att välja musik och där texter i framträdanden i många fall sänder ut budskap om supa och festa.. Var det inte drogfritt ?

Själva parken har synbart varit befriade från berusade och de tjänstgörande 6 ordnings vakterna och polis har jobbat hårt för att mota bort berusade och störande personer, till området kring Lomtjärnsparken.

I samtal med många av Älvsbyns ungdomar under de båda kvällarna kommer det även fram en bild av av de som nu festande och var störande inte alltid var från Älvsbyn utan kom från andra orter i närområdet och denna svans av festande ger en felaktig bild av hela festivalen.

Betyg

Festival X får godkänt ändå som en ungdomsfestival, men de som är besökare bör nog lära sig att man kan ha minst lika roligt eller roligare utan droger..

 

 

 

 

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.