Ett lite oväntat besök på tomten

26 JUL 2014
Skrivet av :

SPECIAL BILDEXTRA: På fredagskvällen bjöd Älvsby Flygklubb på öppet hus med bland annat varmluftsballongflygning, under det pågående 50 års jubiléet och Fly In.

 

På fredagskvällen samlades ett stort antal besökare och anhöriga på Höghedens när Ballongflyg i Väst AB:s CAMERON-A250 (SE-ZGT) visade upp Ballongflygning. Efter en del planerande var planen att starta vid Krokträsk söder om Granträsk och landa på Höghedens Flygplats ca 2100, en sträcka på ca 15 km.

En ballong av CAMERON-A250 modell har en max startvikt på 2268 kg, som tar en bra stund att förbereda inför start, men strax efter 21 lättade den och började sin resa mot Älvsbyn.

Älvsby Just Nu:s reporter och segelflygchefen Jan Larsson tog genvägen för att möta (SE-ZGT) i området ovanför Kälsberg/Björnberg/Salsberg med Älvsby Flygklubbs motorseglare och följa den tills den landade på familjen Stiftar tomt på Högheden, ca 1,2 km från Älvsby Flygfält på Högheden.

Själva mötet förevigades enl bilder ovan.

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.