Andra året blev en succé för konstkollot

05 JUL 2014
Skrivet av :

STORT BILDEXTRA: En glad och nöjd Monica Johansson initiativtagare och projektledare på Älvsby folkhögskola öppnade vernissagen av Konstkollot i Älvsbyn på lördagseftermiddagen, som sedan invigdes av kommunalrådet Helena Öhlund.


40 glada elever i åldrarna 13 till 17 år från nästan hela länet, har sedan måndagen provat på teckna, måla,filma, fotografera, animera och mycket mycket mer. Årets upplägg har varit mera uppgiftsyrt med fyra fasta stationer varje förmiddag, följt att efter lunch jobba fritt med egna projekt till lördagens vernissag.

För 16 deltagare är det andra året och de känner att på detta nya sätt, har alla fått prova på mer, men tiden för eget skapande har minska.

20140705_konstkoll_005

Monica Johansson

Bra eller dåligt skall utvärderas och Monica Johansson känner att det är bra att prova sig fram till ett bra grundupplägg, sedan är det alltid vissa bitar som måste provas eller förkastas.
Vernissagen på lördagen gästades av många anhöriga och vänner och påminde mer om en enda stor explosion i färg, form, foto, video och ljud. Som uppskattades av många av besökarna och som ibland var det svårtolkat, helt enligt de riktlinjer som finns för att överraska vid en vernissage.

Konstkollo 2014

Ledare

Monica Johansson, Lena Ylipää, Thomas Hämén, Thomas Efverström, Jette Andersen, Viktoria Andersson. Elin Emanuelsson, och Helena Löfgren.

Deltagare

Filippa Eriksson Luleå, Irma Lundkvist Älvsbyn, Mirjam Karvonen Korpilombolo, Liza Eriksson Luleå, Elsa Lundbäck Kalix, Ebba Björnström Kiruna, Clara Lundmark Boden, Elin Seger Luleå, Linnea Andersson Kalix, Kehklo kehklo Pajala, Evelina Lindgren Älvsbyn, Johan Gustafsson Kristianstad, Amelia Almqvist Boden, Ella Öhlund Luleå, Nora Öhlund Luleå, Mejada Alwart Jokkmokk, Alexandra Gabrielsson Boden, Amanda Lindvall Kalix, Astrid Skalman Luleå, Jonna Kilpeläinen Hortlax, Julia Wikberg Jokkmokk, Cornelia Nordlund Jokkmokk, Josefin Nilsson Boden, Johanna Söderlund Luleå, Matilda Edeving Luleå, Esther Jonsson Luleå, Saga Johansson Boden, Lisa Lundmalm Gällivare, Beatrice Bergqvist Boden, Per Westerdahl Luleå, Tova Renberg Arvidsjaur, Ida Marainen Karesuando, Tilda Borgström Boden, Mimi Öberg Kiruna, Mika Finn Kiruna, Anna Ögren Kiruna, Mikaela Köhler Pello, Mette Koliseva Pello, Henna Hentilä Pello, Jonna Hentilä Luleå, Manfred Mattsson Stenman

 

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.