Älvsbyn varmast i Sverige

22 JUL 2014
Skrivet av :
Svalkande bad i Södra Vistträsk med mäktiga NAtberg i bakgrunden.

Svalkande bad i Södra Vistträsk med mäktiga Nattberg i bakgrunden.

Temperaturen steg över 30 grader på tisdagen. Älvsbyn var varmast i landet med 31,2 grader enligt TV4:s väderrapport. Vidsel hade 31,0. Badstränderna var välfyllda av människor som sökte svalka. Värmen fortsätter hela veckan. Även under onsdagen pekar prognoserna på temperaturer över 30 grader i Älvsbytrakten.

Värmeböljan har också gjort temperaturen i vattnet behaglig. I Pålsträsk uppges vattentemperaturen vara 26 grader. I Muskus 25.

Välfyllt på badstranden i Pålsträsk.

Välfyllt på badstranden i Pålsträsk där vattentemperaturen uppmättes till hela 26 grader!

Se TV4:s väder från tisdagskvällens sändning nedan:

 

Om Skribenten
Frida är en inspirerad tvåbarnsförälder som kan liknas vid en schweisisk armékniv; multifunktionell till max. Förutom idéer producerar hon annonser och artiklar. Brinner för (och med) byaanda och drömmer om världsfred.