Vistträsk skola visade upp nygammalt konstverk

06 JUN 2014
Skrivet av :
Rektor Niklas Lyckander provsatte sig på Vistträskskolans egentillverkade konstverk. . Det har inte kostat oss en spänn, sa rektorn med glimten i ögat.

Rektor Niclas Lyckander provsatte sig på Vistträskskolans nya konstverk.

Konstverk, förplägnad och underhållning av Email Events var det som bjöds när Vistträsk skola höll vernissage och en något försenad invigning under onsdagskvällen.

Ute på skolgården stod fem stycken röda, fyrkantiga stolar, ett konstverk som personalen tillverkat av matbespisningens gamla möbler.

– Det har inte kostat oss en spänn, sa rektor Niclas Lyckander med glimten i ögat och syftade givetvis på Knut Lundmarksskolans dyrinköpta sittplatser som orsakade nätstorm för en tid sedan.

Invigning

Det var under hösten 2013 som Vistträsk skola och förskoleverksamhet blev sambos under ett och samma tak. Ett lyckad sammanslagning som stundtals krävt både tålamod och energi av alla inblandade. Därför passade förskolechef Marianne Stenvall och rektor Niclas Lyckander på att berömma personalen vid Vistträsks rektorsområde för visat tålamod under resans gång.

– Det har blivit ett lyckat samarbete som gynnar personalen på ett positivt sätt i och med att de har fler kollegor nära till hands, berättade Marianne Stenvall.

Förskolechef Marianne Stenvall tackade personalen för en fantastisk arbetsinsats.

Av förklarliga skäl lät man invigningen av de ombyggda lokalerna vänta. När alla möbler och nya arbetsrutiner sedan väl fanns på plats ansåg man det som en god idé att hålla invigningen i samband med det årliga vernissage man har haft som vana att bjuda in till i början av sommaren. Något som visade sig bli en riktig lyckoträff där barnen sken i kapp med solens varma strålar när de visade upp sina alster och förutom allt gott fika fick besökarna smaka på riktigt skön svensk sommarvärme.

 Matilda Bohlin visade stolt upp sina konstverk.

 

 

 

 

Om Skribenten
Vår reporter Sara är en aktiv sexbarnsmamma som ger järnet med järnen i elden. Detta även om arbetet på Älvsby Församling tar upp en heltid. Så då kan man väl säga att det är fullt upp.