Viktor räddade en poäng till ÄIF

03 JUN 2014
Viktor Lundström fick jubla över ett nickmål. (Arkivbild).

Med sju minuter kvar räddade Viktor Lundström en poäng till Älvsbyn i bortamatchen mot Alterdalen. På en nick kvitterade han till 1-1 som också blev slutresultatet.

– Vi borde ha vunnit. Men det blev inte vår typ av match, summerade ÄIF:s tränare Kjell Ernstsson.

Älvsbyn ville spela boll. Alterdalen satsade på kontringar. Det började effektivt – för hemmalaget, som kontrade in 1-0 tidigt i matchen.

– Men sedan tog vi över helt och rullade på rätt bra, berättar Ernstsson.

Tyvärr så gav det ingen utdelning. Ett stolpskott av Abdalla ”Abbe” Hassan var det närmaste mål Älvsbyn kom i första halvlek.

Efter paus inledde Alterdalen piggast.

– Vi blev lite loja ett tag, medger Ernstsson, som dock lyckades gjuta nytt mod i sitt manskap.

En kvart efter pausvilan hade Älvsbyn återigen kvicka ben och tog över spelet. I jakten på kvitteringen lämnades dock en del blottor som hemmalaget kunde utnyttja. Alterdalens store forward Johan Wessung grubblar nog än över hur han kunde missa ett friläge halvvägs in i andra halvlek.

Friläge hade även Viktor Lundström med kvarten kvar att spela. Men han kom för nära målvakten och hans utsida slickade fel sida av stolpen. En insida med högerfoten och bollen hade skruvats in mellan stolparna.

Men Viktor fick revansch sju minuter senare. Fast då använde han huvudet. Älvsbyn fick en frispark på vänsterkanten. Den träffade muren. Men på returen kom en lyftning som Viktor snyggt mötte med pannan.

Det gav en poäng.

Är du nöjd med resultatet?

– Njaa…egentligen inte, svarar Ernstsson.

Varför då?

– Det här var en match som vi borde ha vunnit. Men nu blev det som det blev och det känns lite snopet.

Vad gick fel?

– Alterdalens hemmaplan, Holma, är liten. Det gynnar inte oss som vill springa mycket för att komma runt på kanterna. Den lilla planen passar Alterdalen bättre som är ett storväxt lag och som satsar på kontringar.

I nästa omgång väntar Norrfjärden. Vad bör ni förbättra tills dess?

– Effektiviteten. Vi spelar rätt bra men får inte till det i avgörande lägen.

Bäst i Älvsbyn denna kväll var målskytten Viktor Lundström. Hans kedjekamrat ”Abbe” Hassan var pigg och kvickfotad i första halvlek. Plus även till målvakten Anton Norén.

– Men alla i laget jobbade och slet. Samtliga ska ha beröm för arbetsinsatsen, tycker Ernstsson.