Viktig information vid installation av värmepump

20 JUN 2014
Skrivet av :

Planer på att skaffa värmepump? Glöm då inte att göra en anmälan hos Bygg- och miljökontoret i god tid innan installation. Detta gäller samtliga typer av energiformer, bergvärme, ytjordvärme, ytvattenvärme (sjövärme) och grundvattenvärme.

– Vi vill påminna folk som tänker skaffa värmepump att det är viktigt att göra en anmälan hos oss innan installationen, berättar Helena Vikman, miljöinspektör på Älvsbyns kommun.

Anmälningsblanketter finns antingen att hämta på kommunen eller på Älvsbyns kommuns hemsida. Blanketten ska kompletteras med en karta och situationsplan med måttangivelser, en beskrivning av värmepumpen, eventuell grannyttran från grannen vars tomtgräns ligger mindre än 10 meter från hålet, samt en beskrivning över hur borrkax och vatten, som uppkommer vid borrning av energibrunn för bergvärme, kommer att omhändertas.

En avgift enligt taxa tillkommer beroende på installationstyp.

TEXT: ROBIN NILSSON

Om Skribenten
Robin är en flitiga medhjälpare.