Vackert väder och snygga veteranbilar

06 JUN 2014
Skrivet av :

Under nationaldagsfirandet uppe vid Kyrkmalmen fylldes gräsmattan av ett 15-tal veteranbilar i alla storlekar och former. Ett flertal besökare vandrade mellan bilarna i det vackra vädret för att titta på dom nostalgiska åken.

– Det är jätteroligt att så många kom, det kom mer bilar än jag förväntade mig, berättade en glad Kjell Tegnelund, kultur- och fritidschef i Älvsbyn och en av dagens arrangörer.

I samband med Sveriges nationaldag anordnades en veteranbilsutställning uppe på Kyrkmalmen. Ett 15-tal bilar av alla dess olika märken och åldrar radades upp på gräsmattan så att besökarna kunde gå runt och ta sig en titt på ögongodiset.

En av dom som valt att ställa ut sin pärla var Ivan Wikström, som kom med sin Opel Rekord -69. Bilen köpte han för drygt 15 år sedan till minne av sin kompis som gick bort för en tid sedan.

– Han var en av mina bättre kompisar som gick bort hastigt. Han hade en sån här bil och när jag såg att den här var till salu så visste jag att jag ville ha den. Jag köpte den för att behålla minnet av honom, berättar han.

Ivan Wikström, till vänster, bredvid sin Opel Rekord -69.

Ivan Wikström, till vänster, bredvid sin Opel Rekord -69.

Dagens väder var perfekt för bilutställning ute i det gröna. Strålande sol och svalkande vindar.

TEXT & FOTO: ROBIN NILSSON

Om Skribenten
Robin är en flitiga medhjälpare.