Tapper insats av Älvsbyns andralag

21 JUN 2014
Emelie Hjertberg fortsätter att göra mål. (Arkivbild).

Älvsbyns andralag svarade för en tapper insats borta mot topplaget Bergnäset i division fyra södra. Förlust med 1-2 (0-1) men det var nära att Älvsbyn plockat poäng.

– Det här är definitivt en insats som vi tar med oss till sista matchen mot Öjebyn innan uppehållet, skriver Gabriella Grahn, assisterande tränare på sin blogg.

Matchens spelades på torsdagen och Älvsbyn höll jämna steg med Bergnäset. Därför kom hemmalagets ledningsmål före paus som en liten kalldusch.

– Det känns rent spontant som ett skitmål, skriver Gabriella.

I andra halvlek spelade Älvsbyn än bättre men hade inte marginalerna på sin sida trots ett flertal målchanser. Istället kunde Bergnäset utöka till 0-2 sedan bollen studsat lite hit och dit i målområdet efter en frispark.

Men med 20 minuter kvar reducerade målsprutan Emelie Hjertberg och det gav Älvsbyn ny energi.

– Sista delen av matchen gav många chanser för båda lagen men sista tio har vi ett klart övertag och 2-2 kändes inte långt bort och i det stora hela kunde det lika gärna varit vi som plockade poängen, skriver Gabriella i sin matchanalys.