Succé för Torgdagen i Vidsel

15 JUN 2014
Skrivet av :

I strålande försommarväder genomfördes året torgdag i Vidsel där ca 400 personer (om inte mer) behagat besöka byns evenemang.

Nu finns nya uppdaterade bilder tagna av Göran Granström att skåda.

Det var många faktorer som bidrog till att årets torgdag blev en succé. Förutom utställare, loppisförsäljare och politiska partier fanns där matförsäljare med frestande utbud av varierande slag. Lägg till underhållning av gruppen ”Lagom” och många glada människor, bland annat kommunalrådet Helena Öhlund, och succén var ett faktum.

 

 

Nytt för i år var Torglöpet och Torgstafetten där både barn och vuxna kunde ställa upp med att springa olika distanser.

De yngsta deltagarna gör sig redo att runda torget.

De yngsta deltagarna gör sig redo att runda torget.

Sju stycken lag tävlade mot varandra i en spännande stafett där vardera lagmedlem sprang en sträcka på 1 km. Efter en jämn tävling där ledningen växlade så kunde till sist det unga laget ”Kolingarna” med Sai, Abbe, Janek och Klas triumfera före tvåan ”Coolrunners” På tredje plats hittar vi laget ”Ungdomarna”.

Alla deltagare kämpade storstilat, och en del fick skämtsamt hjälp av Brandkåren för att ta sig över mållinjen. Andra till exempel undertecknad, som sprang tillsammans med ”Vistträsk sportiga tjejer” hade hela tiden ett leende på läpparna när de passerade mållinjen.

Cenneth Johansson fick assistans för att ta sig sista biten fram till mållinjen.

Cenneth Johansson fick assistans för att ta sig sista biten fram till mållinjen.

 

Utmärkelsen Årets Vidselsbo gick till pizzabagaren Said El Amari, ägare av pizzerian TicTac. Med en idog arbetsinsats, goda pizzor och bra öppettider ger han vidselsborna god service, en uppskattad och värdig vinnare.

Årets Vidselsbo, Said El Amari, erhöll diplom och blommor.

Årets Vidselsbo, Said El Amari, erhöll diplom och blommor.

Text & Foto: Göran Granström, Runo Ålund och Sara Bohlin

Om Skribenten
Vår reporter Sara är en aktiv sexbarnsmamma som ger järnet med järnen i elden. Detta även om arbetet på Älvsby Församling tar upp en heltid. Så då kan man väl säga att det är fullt upp.