Segertåget fortsätter för Älvsbyns fotbollsdamer

14 JUN 2014
Åsså gör Älvsbyn mål igen! Denna gång till 5-0 genom Hanna Samuelsson.

BILDEXTRA: Älvsbyns damer bjöd på en ny målfest hemma mot Piteå 2 på lördagen. Seger med 5-0 (2-0) och sjätte raka segern!

– Jäkligt skönt, tycker spelande tränaren Sara Eliasson.

AIF-PIF 1

Piteå utvecklingslag gillar att rulla boll.

– De är spelskickliga och därför manade jag till tålamod före matchen, avslöjar Sara.

Wilma Karlsson inledde målskyttet redan i den nionde minuten.

Men även om första halvleken spelmässigt var relativt jämn så tog Älvsbyn ledningen redan i den nionde matchminuten genom Wilma Karlsson. När målsprutan Anna Sundberg dessutom utökade hemmalagets ledning fem minuter innan pausvilan så kändes alla tre poängen säkrade.

Anna Sundberg har vana av nätkänning.

Samma Anna Sundberg såg till att definitivt släcka Piteås hopp när hon gjorde sitt andra och Älvsbyns tredje mål tidigt i andra halvlek. Älvsbyn kunde spela av matchen och segern blev till slut ganska bekväm.

– Det kändes stabilt. Försvarsspelet fungerade utmärkt och framåt trillar målen in, konstaterar Sara.

Sara Eliasson bäddade för femte målet genom att vinna en nickduell mot Piteås målvakt.

Detta trots att Hanna Nyberg klev av i slutet på första halvlek (hon kände av en liten skada och skulle dessutom jobba) och att Anna Berglund fick se matchen från sidan av planen. Hon spelar ju även med Piteås flicklag och avstod därför spel.

Emelie Hjertberg gör 4-0.

Istället klev Wilma Karlsson och Emelie Hjertberg in med den äran.

– De unga tar för sig och skönt för Alva Eriksson att få hålla nollan, berömmer Sara som själv bildade ett betongsäkert mittförsvar tillsammans med Helena Norberg.

Hanna Samuelsson klipper till och det blir mål!

Emelie Hjertberg gjorde sedan 4-0 innan Hanna Samuelsson fastställde slutresultatet till 5-0.

Anna Sundberg fick pris som Älvsbyns bästa spelare. Helt rätt. Anna är bättre än någonsin förr. Tuff och orädd. Egentligen skulle hon ha noterats för tre mål i matchen. Hon satte en boll i nät som felaktigt blåstes av för offside.

Anna Sundberg borde ha blivit tremålsskytt. Men detta mål dömdes bort för offside trots att Piteås back tydligt befinner sig närmare kortlinjen.

I Övrigt svarade samtliga Älvsbyns spelare för en kanonmatch.

Två omgångar återstår före sommaruppehållet. Älvsbyn framstår allt mer som favoriter till seriesegern.