Rekordfiske i Vistträsk

Storfiskarna Emanuel Isaksson och Hugo Nyberg från Vistträsk är riktiga baddare på fiske. De har båda haft riktiga baddare på kroken också. För bara några par dagar sedan landade de två rekordfiskar i sjöarna utanför Vistträsk. 

Hugo Nyberg med sin abborre på hela 52 cm.

Hugo Nyberg med sin abborre på hela 52 cm. FOTO Suzanne Tengman.

Hugo Nyberg, snart 14 år, brukar ofta fiska i Muskussjön.  I söndag, var inget undantag. Kompisen Emil Eriksson var med när Hugo fick napp. En abborre lika lång som ett nyfött barn högg på betet. Abborren visade sig vid mätning vara 52 cm lång och vägde 1483 gram!

Fiske med kastspö är populärt, och Hugo visar att det kan ge ordentlig utdelning. Fångsten (plus en till, ”mindre” abborre på 0,845 gram) ska enligt uppgift ha donerats till mormor och morfar och är nu filéad.

Jättegädda

Emanuel Isaksson, 11 år, fiskade med kastspö i förra veckan, och var med om en fångst som många drömmer om, men få upplever. Den enorma gäddan han drog upp var hela 110 centimeter lång och vägde 9554 gram!

Emanuel Isaksson och rekordgäddan på 110cm.

Emanuel Isaksson och rekordgäddan på 110 cm. FOTO Lena Karlberg.

Emanuel har föresatt sig att under sommaren dra upp så många gäddor som möjligt, i skrivande stund är han uppe i hela 55 stycken! Den här rekordgäddan blev den 51:a i ordningen. De allra flesta fisketurerna är det catch-and-release som gäller, men det finns undantag.

Den enorma ”sötvattenskrokodilen” slutade sina dagar på land.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.