Regeringen slopar bygglov på komplementbostadshus

21 JUN 2014
Taggar : ,
Skrivet av :

Från och med den 2 juli i år kommer en ändring inom Plan- och bygglagen (PBL) att träda i kraft. Närmare bestämt den delen som berör byggnation av komplementbyggnader på en redan bebyggd tomt. Nu öppnas möjligheten för att bygga en högst 25 kvm stor byggnad, som också kan användas som bostadshus, till skillnad från den bygglovsbefriade friggeboden.

Byggnaden får inte vara närmare tomtgränsen än 4,5 meter. Vill man placera byggnaden närmare måste man ha grannens medgivande.

Dessa byggnader kommer man i framtiden inte att behöva ansöka om bygglov för att få uppföra. Däremot måste man göra en anmälan hos kommunen innan man bygger. Anmälan görs hos Annika Lindström, byggnadsinspektör på Älvsbyns kommun.

TEXT: ROBIN NILSSON

Om Skribenten
Robin är en flitiga medhjälpare.