Polarbröd får laddningsstolpar till sina elbilar

28 JUN 2014
Skrivet av :
Sophie Everljung, Polarbröd och Curt Johansson UPAB i Umeå.

Sophie Everljung, Polarbröd och Curt Johansson UPAB i Umeå.

Polarbröd driver på infrastrukturen för elbilar. Tack vare bageriföretaget från Älvsbyn kommer under sommaren den första uthyrningsbara elstolpen i Umeå att sättas upp. 

Sophie Everljung, produktchef på Polarbröd, införskaffade nyligt en supermiljöbil. Behovet av att kunna ladda bilen i anslutning till jobbet uppstod. UPAB, som har hand om en betydande del av parkeringarna i Umeå, hittade en lösning tillsammans med bilföretaget och kunde lova Sophie en plats från och med i augusti.

– Det känns roligt med människor och organisationer som vågar bryta mark. Det är rätt och riktigt att arbetsplatser satsar på miljön. Jag har hört talas om Polarbröds hållbarhetsarbete tidigare, exempelvis deras arbete kring miljövänliga transporter. Det är oerhört viktigt och något som kommer att betala sig i framtiden. I ett samarbete med Umeå kommun och Umeå energi ser vi på UPAB nu över  Umeås infrastruktur för miljöbilar. Vi vill få in laddstationer för elbilarna, dels vid arbetsplatserna och på allmänna parkeringsplatser i city, men även som snabbladdningsstationer strax utanför centrumkärnan, säger Curt Jonsson på UPAB.

Sophie Everljung hoppas att detta initiativ skall spridas och att fler företag skall se möjligheterna att köpa supermiljöbilar nu när hyrbara laddningsstationer kommer att finnas i stadskärnan. Polarbröd jobbar med hållbarhet på flera plan, och det innefattar även förmånsbilar.

– Det känns roligt att vara med att starta upp något nytt här, att förhoppningsvis initiera en god trend, säger Sophie Everljung.

.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.