Nellys första steg in i landslaget

01 JUN 2014
Skrivet av :

Som vi berättade förra veckan har Nelly Enmark från Älvsbyn varit med på det första träningslägret i Östersund under fredag-söndag för blivande landslagsåkare i Svenska Handikappidrottsförbundets & Paralympiska kommittés längd och skidskyttelandslag.

Hur gick det då ? Jo! Nelly kom bra in i landslaget och jobbar bra med alla de andra. – Det var många tester som var lite jobbigt, men så ska det väl vara om man vill bli världen bästa skidåkare eller skidskytte!, säger Marianne Kortesoja som är Nellys tränare efter hemkomsten.

Nu skall det utarbetas träningsprogram och uppföljningar av de nya åkarna. Så nu är första steget är taget för Nelly och uppstarten gick riktigt bra, nu får vi bara hoppas att handikappidrottsförbundets & Paralympiska kommittés längd och skidskytte, tror på att Nelly utvecklas och når sitt mål och en plats i kommande handikapplandslag.

Det som också är roligt är att det finns intresse för Nellys utveckling och stöd in i framtiden. Elpex (ett rullskidsföretag i Piteå) sponsrar med rullskidor till Nelly, och flera företag och organisationer från orten har redan gett eller gett löften om sponsring av hennes framtida satsning, berättar Marianne Kortesoja.

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.