Moa visade vägen med sin rökare

02 JUN 2014
Skrivet av :
Moa Berglund (15) grattas efter sitt mål.

Moa Berglund (15) grattas efter sitt mål.

Lite nervöst. Stundtals stressat. Dessutom 0-1 i baken. Då laddade Moa Berglund stora kanonen och kvitterade. Sedan var gästande Lira ett slaget lag. Älvsbyn vann till slut med 4-1 (2-1). är fortfarande obesegrade och leder nu division två norra.

– Mitt första mål för säsongen. Det är alltid kul att göra, säger Moa.

Hanna Nyberg gjorde mål på nytt....

Hanna Nyberg gjorde mål på nytt….

Älvsbyns började matchen bäst och skapade ett par halvchanser redan under de inledande fem minuterna. Men det var gästande Lira som tog ledningen på lagets första farlighet genom Hanna Lind. I och för sig ett snyggt spelmål fast en riktig kalldusch för hemmalaget.

– Vi uppträdde lite nervöst och stressade, tycker Moa.

...liksom Anna Sundberg.

…liksom Anna Sundberg.

Älvsbyn fortsatte dock att mala på. Laget kom ofta runt på högerkanten där duktiga Anna Sundberg nästan alltid fanns spelbar. Det var också efter en av Sundbergs räder som kvitteringen kom i den trettonde minuten. Lira rensade bollen som hamnade på fötterna hos Moa Berglund. Hon tvekade inte utan klippte till från 20 meter. Det blev en projektil som letade sig direkt i nät bakom en överrumplad Cornelia Norberg, målvakt i Lira.

Moas projektil letade sig direkt in i nätmaskorna.

Moas projektil letade sig direkt in i nätmaskorna.

Snyggt mål! Är distansskott din styrka?

– Nej, verkligen inte, svarar Moa med ett skratt.

Men det kanske kommer fler mål om du skjuter oftare?

– Hoppas det (skratt).

DSC_0668

Strax innan pausvilan gav Anna Sundberg Älvsbyn ledningen. Hon gjorde även 3-1 bara sju minuter in i andra halvlek. Hemmalagets fjärde mål satte Hanna Nyberg strax därefter. Sedan kunde Älvsbyn spela av matchen på säkerhet.

Vad tyckte du om matchen?

– Vi spelade hyfsat, svarar Moa.

Ni är obesegrade och i serieledning efter fem omgångar. Är det väntat?

– Ja, vårt mål är att ligga så högt upp i tabellen som möjligt och kriga i toppen.

Har självförtroendet stärkts av framgångarna?

– Ja, men ändå är det nervöst inför varje match. Fast så ska det kanske vara.

Vilka är lagets styrkor?

– Vi lyckas spela stabilt även om vi stundtals stressar upp oss.

DSC_0657

 

 

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.