Johannes uttagen i juniorlandslaget

14 JUN 2014
Skrivet av :

Vi har skrivit mycket om den talangfulle skidskytten från Älvsbyn under den tidigare vintersäsongen och trots en liten knackig vinter med mycket sjukdom står det nu klart på Svenska skidskytteförbundets hemsida att Johannes Hortlund, 18 år är uttagen till Juniorlandslaget i just Skidskytte.
Johannes-Hortlund

Han är den enda av de fyra uttagna som kommer från norr. De andra tre killarna är plockade från Sollefteå, Karlstad och Östersund. Spridningen på juniorlandslaget tycker förbundskaptenen också är geografiskt bra och som han hoppas ska smitta av sig på den skola som juniorerna går på till vardags.

Hortlund själv fick beskedet då förbundskaptenen Tobias Torgersen ringde honom under en resa i Turkiet i förra veckan. Beslutet om vilka som blivit uttagna har varit klart sedan flera veckor tillbaka men blev inte officiellt förrän den 5 juni. då det utkom på förbundets hemsida.

Framledes ska Torgersen samla gänget i juli för träningsmöjligheter och matchning tillsammans med utvecklingslandslaget.
– Vårt mål när vintern kommer är att kunna ställa upp med ett svenskt juniorlandslag i mästerskap där alla i laget ska ha chans på topplasseringar och där några kommer känna lukten av medalj. Vi ska också ha stafettlag som också kan vara med och kämpa med de allra största och bästa nationerna, säger Torgersen.
Hortlund slutade 2a i Sverige Cupen i år samt 4a på Junior SM vilket gjorde att han blev uttagen till juniorlandslaget.

TEXT: SANDRA NORDIN
BILD: Arkiv

Mer kan ni läsa här !

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.