Margareta älskar att ha många bollar i luften

23 JUN 2014
Skrivet av :

Margareta Lundberg, risk- och säkerhetssamordnare och deltidsbrandman, arbetar dagligen med frågor som rör kommunens säkerhet. En av hennes uppgifter är att plocka fram en plan på hur kommunen ska agera under en större katastrof.

Att vara risk- och säkerhetssamordnare i Älvsbyn betyder att man måste ha många i bollar luften. Det kan Margareta Lundberg på Räddningstjänsten intyga. Hennes arbetsuppgifter består av allt från krishantering och säkerhetsskydd till informationssäkerhet och utbildningar.

Hon arbetar även med kommunens handlingsplan och ser till så att varje enhet inom kommunverksamheten arbetar aktivt med att förebygga olyckor.

Margareta Lundberg älskar sitt arbete.

Margareta Lundberg älskar sitt arbete.

”Världens roligaste jobb”

Tidigare under sitt liv har Margareta prövat på olika jobb inom bland annat skolan och äldreomsorgen. Men så 1998 började hon arbeta som administratör på Räddningstjänsten och för drygt 4 år sedan blev hon utnämnd till risk- och säkerhetssamordnare. Något som hon är oerhört glad över.

– Jag tycker att jag har världens roligaste jobb. För det är fruktansvärt spretigt och det gillar jag. Ingen dag är den andra lik, berättar Margareta Lundberg.

Arbetar med skolan

Margareta arbetar även med utbildning av hjärt- och lungräddning, brandkunskap och hur man använder en defibrillator. Varje år tar hon emot uppåt 110 förskolebarn som får lära sig brandkunskap för alla, lära sig krypa under röken och om brandvarnare.

– Där försöker jag naturligtvis tala om att kvinnor också kan bli brandmän, berättar hon.

TEXT & FOTO: ROBIN NILSSON

Om Skribenten
Robin är en flitiga medhjälpare.