Linus blir heltidsanställd domare av SHL

10 JUN 2014
Skrivet av :

Linus 1Linus Öhlund från Älvsbyn blir en av nio heltidsanställda domare i Svenska Hockeyligan.

– Det känns jättebra. Att bli anställd av SHL har varit ett av mina delmål, säger Linus.

Redan den gångna säsongen var Linus flitigt engagerad i högsta serien.

– Det blev väl ett 30-tal matcher totalt.

Dessutom dömde Linus i Allsvenskan.

– Men nu blir det SHL för hela slanten. Möjligen att jag kallas in om det blir kris till någon enstaka match i Allsvenskan.

Totalt räknar Öhlund med att döma i varje omgång.

– Ligans heltidsanställda domaren dömde mellan 47 och 55 matcher förra säsongen.

Linus 2

Fördelen med att få en anställning av SHL är att helt kunna fokusera på ishockey. Därför lägger Linus sin byggfirma på is.

– Jag ska göra klart de jobb jag åtagit mig. De räcker fram till midsommar. Därefter hamnar hammaren tills vidare på hyllan.

Förhoppningsvis innebär anställningen även högre livskvalitet och mer tid tll familjen; sambon och 3-årige soenen.

– Att döma matcher i SHL och Allsvenskan innebär ju ofta långa resor och sena hemkomster. Sedan har man ändå tvingats kliva upp tidigt för att gå till jobbet. Nu kan jag koncentrera mig helt på hockeyn.

Linus är en av två nya heltidsanställda domare i SHL inför kommande säsong. Marcus Linde heter den andre.

– Jag ser naturligtvis jättepositivt på att vi heltidsanställer Markus Linde och Linus Öhlund, båda har börjat etablerat sig i SHL och är i rätt ålder med internationell erfarenhet samt är mycket lovande inför framtiden, säger SHL:s domarchef Peter Andersson och fortsätter:

– Det här är ett led i utvecklingen för SHL när det gäller heltidsanställning av domare.

Till säsongen 2014/2015 kommer, som vi nämnt, nio stycken domare att vara heltidsanställda vilket innebär en del förändringar i jämförelse med den förra säsongen:

– Thomas ”Kuben” Andersson kommer att döma sin sista säsong, men inte som heltidsanställd utan som arvodesdomare, medan Ulf Rönnmark inte kommer att döma den kommande säsongen på grund av en skadesituation samt övriga arbetsuppgifter inom SHL.

Läs även vår intervju med Linus Öhlund från 2011 genom att klicka här…

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.