Krönika om Festival X

21 JUN 2014
Skrivet av :
ÄB Krönika Festival X

Jennifer Markström och Moa Ahlgren Brynolfsson vid 2013 års Festival X. Foto: Tony Berglund

De har stått på stora scener genom hela Sverige. Nu intar ”De vet du” Lomtjärnsparken tillsammans med tusentals musikälskare och mängder av lokala artister när fjolårssuccén Festival X är tillbaka.

Luftlandet och lekparken för de yngre kommer att finnas på plats även i år och till midnattssolens sken är scenen vikt åt en bred samling artister. Mat, snacks med annat smått och gott ger besökarna en äkta festivalkänsla.

Det vi har nytt för i år är att vem som helst kan nominera vem de vill till priset ”Älvsby pärlan”. Priset ska gå till någon som gjort något positivt för kommunen.

Det kommer även att arrangeras en talangtävling under lördagen. Vi söker människor i alla åldrar som vill tävla om att vinna juryns och publikens hjärtan, och samtidigt visa att de är värdiga vinnare av det stora talangtävlingspriset.

Festival X arrangeras i Lomtjärnsparken den 4-5 juli. Vi är fyra gymnasietjejer som sedan augusti planerat festivalen samtidigt som vi med stora kliv går mot studenten. Till vår hjälp har vi Studieförbundet Bild Nord som sköter det administrativa. Vi skulle heller inte klara oss utan våra sponsorer.

Festival X är något vi alla fyra tänker på dagligen och syftet för oss är att nå ut till barn och ungdomar, främst i Norrbotten. Vi vill med vårt initiativ bjuda på en av sommarens höjdpunkter och samtidigt bättra på Älvsbyns rykte.

Jennifer Markström, Moa Ahlgren Brynolfsson, Reneé Sandberg och Rebecka Gustavsson.

Redaktörens tips: Festival X har en Facebooksida där det finns mer information

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.