Kommunen erbjuder kostnadsfri rådgivning till nyföretagare

22 JUN 2014
Skrivet av :

Om du är intresserad av att starta ett företag eller om du har nystartat ett företag och har frågor kring allt som rör detta kan du få kostnadsfri rådgivning vid kommunen.

– En av näringslivskontorets uppgifter är att främja nyföretagande och utveckling av befintliga företag, berättar Sofia Sundh, näringslivsutvecklare på Älvsbyns kommun.

I Älvsbyn startar ett 50-tal nya företag per år och i dagsläget finns det drygt 800 aktiva företag i kommunen. Men att starta ett företag är inte alltid lätt.

Alla är välkomna – både nya och gamla

På Näringslivskontoret i Älvsbyns kommun erbjuds kostnadsfri rådgivning till de som har frågor om detta, eller som är ute efter att utveckla sin verksamhet.

– Har du tankar på att starta eget eller att utveckla befintlig verksamhet så kan du vända dig hit till mig. Antingen genom att ringa, göra ett besök eller maila, berättar Sofia Sundh, näringslivsutvecklare och kontaktperson.

Arbetet handlar mycket om att vara mellanhand och hänvisa till rätt instans. Det kan till exempel vara till länsstyrelsen, om man söker investeringsbidrag, eller Skatteverket.

Finns det något råd du kan ge till dem som funderar på att starta ett företag?

– Låt inte företagsstarten stanna vid en fundering. Kontakta oss med dina frågor eller idéer kring nyföretagande eller företagsutveckling.

TEXT: ROBIN NILSSON

Om Skribenten
Robin är en flitiga medhjälpare.