Känd gammal dansloge har återuppstått

22 JUN 2014
Skrivet av :

TV Reportage: På midsommardagskvällen genomförde vi ett nedslag vid Vändträsk Loge mellan Boden och Älvsbyn som återuppstått och träffar där den nya ägaren Mats Stridsman och kvällens orkester Thor-Görans med nysläppt CD och snart 40 år på Svenska, Finska och Norska dansbanor.

Vändträsklogen

Under 80 och 90 talet vallfärdade många norrbottningar till de då stora antalet danslogarna i länet, där Vändträsk var en av de populäraste men sedan dog de tyvärr  ut.

Hösten 2012 fick Mats Stridsman ett erbjudande av den förre danslogekungen Bert Sandberg i Luleå om att få köpa Vändträsk Loge som förfallit rätt ordentligt.

Under det dryga året som gått har han tillsammans med sin son Samuel och övrig familj med släkt och vänner rustat upp Vändträsk Loge och under juni så har de startat upp sommaren 2014 program. Totalt drygt 15 danser fram till slutet av augusti.

Thor-Görans

Denna kväll vi besöker Vändträsk Loge så är det Thor-Görans från Örnsköldsvik som bjuder upp, på samma sätt som de gjort i snart 40 år. Vi träffar Peter Grundström och Agneta Olsson från Thor-Görans som i dagarna släppt en ny CD och som vanligt går sin egen väg.

Peter Grundström har skrivit drygt 1000 låtar genom åren och varit med om ett 20-tal Svensktopphits. Där Vikingarna och Streaplers är några av de band som anlitat honom att skriva hits, som ”Till Min Kära” som höll ett svårslaget Svensktoprekord med Streaplers.

Ett antal svenska filmer har de också varit med i som ”Black Jack” och ”Grabben i graven bredvid”.

Här ett TV inslag från kvällen:

Spelplan Vändträsk Loge sommaren 2014 lördag/söndagar:

29/6 Fernandoz
13/7 Duo Vi
20/7 Ola & jag
26/7 Jive
27/7 Mickes
3/8 Avant
10/8 Barra Bazz
16/8 Martinez
17/8 Duo Vi
24/8 Ola & jag

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.