Jagade tjuv i strumplästen

18 JUN 2014
Skrivet av :

Ett inbrottsförsök avvärjdes av en 43-årig villaägare på Västermalm i Älvsbyn under tisdagskvällen. Tjuven trodde att ingen var hemma men misstog sig. Det slutade med att mannen i huset jagade bort inkräktaren i strumplästen.

– Tyvärr fick han för stort försprång, skriver 43-åringen på sociala medier.

Händelsen inträffade strax efter att mannens fru åkt iväg med bilen för att handla. Troligen fick det gärningsmannen att försöka slå till i tron att huset var tomt på folk. Men när han tittade in genom sovrumsfönstret sågs han av villaägarnas dotter. Då agerade den 43-årige pappan snabbt och rusade ut.

Den misstänkte inbrottstjuven sprang iväg och lyckades fly. Men den 43-årige mannen fick ett ganska bra signalement. Mannen som jagades var mellan 180 och 185 centimeter lång, 18-25 år och bar en röd keps. Intill järnvägsövergången vid återvinningsstationen bakom Öberga stod troligen hans kompanjon och höll vakt. Denne var klädd i en ljus keps.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.