Jagade tjuv i strumplästen

18 JUN 2014
Skrivet av :

Ett inbrottsförsök avvärjdes av en 43-årig villaägare på Västermalm i Älvsbyn under tisdagskvällen. Tjuven trodde att ingen var hemma men misstog sig. Det slutade med att mannen i huset jagade bort inkräktaren i strumplästen.

– Tyvärr fick han för stort försprång, skriver 43-åringen på sociala medier.

Händelsen inträffade strax efter att mannens fru åkt iväg med bilen för att handla. Troligen fick det gärningsmannen att försöka slå till i tron att huset var tomt på folk. Men när han tittade in genom sovrumsfönstret sågs han av villaägarnas dotter. Då agerade den 43-årige pappan snabbt och rusade ut.

Den misstänkte inbrottstjuven sprang iväg och lyckades fly. Men den 43-årige mannen fick ett ganska bra signalement. Mannen som jagades var mellan 180 och 185 centimeter lång, 18-25 år och bar en röd keps. Intill järnvägsövergången vid återvinningsstationen bakom Öberga stod troligen hans kompanjon och höll vakt. Denne var klädd i en ljus keps.

Om Skribenten
Frida är en inspirerad tvåbarnsförälder som kan liknas vid en schweisisk armékniv; multifunktionell till max. Förutom idéer producerar hon annonser och artiklar. Brinner för (och med) byaanda och drömmer om världsfred.