Fritid & Kultur informerar om sommarens aktiviteter

19 JUN 2014
Taggar : ,
Skrivet av :

Sommaren kommer att vara fullspäckad av hållpunkter i Älvsbyn. Allt från väl uppskattade loppismarknader och paltfestival till ett kärt återseende av fjolårets succé Festival X.

De flesta arrangemangen kommer att äga rum i Lomtjärnsparken. Men under knalledagen (4 juli) kommer det att anordnas en styrketävling på Forum, där ett flertal tyngdlyftare kommer att göra upp i en kamp om ära, priser och berömmelse.

Full fart i Lomtjärnsparken under sommaren

Ifjol gjorde den drogfria familjefestivalen Festival X sin debut. Artister som Stor, Linda Pira, Shazaam och Rhymes & Riddim lockade då över tusen besökare från Norrbotten till Lomtjärnsparken och blev en riktig publikdragare. Den 4 juli kommer festivalen tillbaka till parken för att än en gång underhålla Norrbottningarna i två dagar.

Den 28 juni går den internationella matfestivalen av stapeln i Lomtjärnsparken. Där har man chans att pröva på maträtter från världens alla hörn. Allt från mellanöstern och Afrika, till Sydamerika och Asien. Det bjuds även på underhållning. Flera tusen människor har besökt festivalen sedan starten 2008 och har sedan dess vuxit sig fast och blivit en stark tradition i Älvsbyn.

Likt tidigare år kommer även SMÄKK att arrangera livemusik i parken varje torsdag från och med 19 juni till 7 augusti. Fler aktiviteter kommer att dyka upp under sommaren. Den 12 juli anordnas barnkalas och den 26 juli startar paltfestivalen.

Om Skribenten
Robin är en flitiga medhjälpare.