Företagarfrukosten gästades av riksdagsledamot

01 JUN 2014
Skrivet av :

Sol, en lätt bris och närmare 20 grader varmt. Vädret var underbart när månadens företagarfrukost gick av stapeln i fredagen den 23/5. Morgonens inbjudna gäst var riksdagsledamoten Sven-Erik Bucht (s).Under fredagens företagarfrukost var det menat att elbilspionjären Robert Granström skulle komma och berätta om sina miljösatsningar. Men på grund av privata anledningar fick han ställa in. Istället blev det den nuvarande riksdagsledamoten Sven-Erik Bucht som fick hålla i tyglarna och berätta om utvecklingen som skett i Haparanda.

Våga vara annorlunda
Innan Sven-Erik tog plats i Riksdagen var han kommunstyrelsens ordförande och kommunalråd i Haparanda. Under sin tid som ledande politiker i kommunen började han ett sammarbete med den finska staden Torneå. Tillsammans skapade dom stadsregionen Haparanda-Tornio. Genom sammarbetet delar dom bland annat på fjärrvärme, stadskärna, golfbana och mycket mer.
Sven-Erik var även den som lyckades övertyga Ingvar Kamprad att förlägga Ikea i Haparanda.
– Vi har över 400 000 människor på max en timma och 20 minuters avstånd. Så det är inget under och mirakel att dom valde Haparanda, berättar han.
Några utav tipsen han delade med sig av var att det är viktigt att våga satsa, vara annorlunda och tänka nytt. Det och ett bra sammarbete mellan kommunerna är guld värt för framtida blomstringar.

Tre slag för framtiden
På plats fanns även Bodens kommuns näringslivsutvecklare Leif Engström som slog ett slag för eventuella framtida sammarbeten mellan Älvsbyn och Boden. Elisabeth Nordström, Företagarna i Älvsbyn, berättade om den kommande Näringslivsgalan och Birgit Nilsson, från Älvsby Köpmannaförening, berättade om kommande sommararrangemang.
Nästa företagarfrukost äger rum torsdag den 19 juni. Då gästas morgonen av representanter från Boliden som kommer för att berätta om hur läget ser ut i Laver.

Om Skribenten
Robin är en flitiga medhjälpare.