Flickor har teknik på Sommarkurs

25 JUN 2014
Skrivet av :

Att gå i skolan under sommarlovet låter kanske inte så lockande, men för femton flickor som gått ut årskurs åtta på Älvåkraskolan är det verklighet. Det hela är en sommarkurs för flickor som skall inspirera till val av teknik i kommande studier.

På Älvåkraskolan har fritidspedagogerna Pia Åhman och Therese Broström  ”Sommarkurs i teknik” för flickor med följande lektioner: Vad är teknik ?, sorteringsövning, naturskola/exkusion, studiebesök på RFN och Teknikens Hus, energiformer och konstruktion/sugrörstorn.

Redan i maj går man ut och informerar om kursinnehållet, därefter har flickorna möjlighet att söka. 15 elever har tagits in av ett 30-tal som sökt denna kursform.

Från början var det Skolverket som satsade pengar på att genomföra denna sommarkurs, men nu efter nio år så är det kommunen som satsar pengarna.

2012 fick Sommarkursen ett jämnställdhetspris av Kommunen, som då inspirerade till att fortsätta med det hela för de två fritidspedagogerna, som ser ut att fortsätta så länge de orkar med.

På bilderna kan ni se sommarkursens flickor försöka bygga ett självbärande torn som skall bära sig själv och en belastning, detta med sugrör, piprensare och bordtennisbollar, samt alla samlade utanför Teknikens Hus i Luleå vid studiebesöket där på tisdagen.

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.