Elfvsby Events slår ett slag för Älvsbyn

20 JUN 2014
Skrivet av :

Elfvsby Events har precis gått in på sitt andra år. Föreningen gjorde sin debut i ifjol när dom arrangerade sommarevenemanget Rallarbrännbollen, som återkommer även i år.

För drygt ett år sedan grundades föreningen Elfvsby Events av Nils Nilsson, Stefan Nilsson, Joakim Berglund och Jonas Grönlund. Föreningens fokus låg då på att arrangera sommarevenemanget Rallarbrännbollen. Som efteråt fick bra kritik av både deltagare och publik.

– Det enda negativa var att det började regna, annars fick vi bara höra bra saker, berättar Stefan Nilsson.

Jonas Grönlund, Stefan Nilsson, Joakim Berglund och Nils Nilsson.

Jonas Grönlund, Stefan Nilsson, Joakim Berglund och Nils Nilsson.

Repris och framtidsförhoppningar

Ifjol gjorde nio lag upp om ära, berömmelse och fina priser när brännbollsturneringen gjorde sin debut. Nu till sommaren gör arrangemanget ett kärt återseende. Förhoppningarna är att årets tävling blir lika lyckat som fjolårets.

– Vi hoppas att det blir stor uppslutning och bra väder, berättar Stefan.

Sista anmälningsdagen är 30 juni och förstapriset kommer att bestå av 5000 kronor. Det kommer även att delas ut ett hemligt pris till ”best in show”. Ifjol gick priset till transvestitlaget Barbros slynor.

Men förutom Rallarbrännbollen arbetar föreningen med att utöka antalet arrangemang som äger rum under året.

– Vi kommer att försöka hitta på någon aktivitet på vintern också. Det som vi funderar på är eventuellt en innebandyturnering, berättar Nils Nilsson.

Förutom att utöka antalet event per år är önskningarna även att få föra vidare Elfvsby Events’ fackla till likasinnade individer som vill främja aktivitetslivet i Älvsbyn.

TEXT & FOTO: ROBIN NILSSON

Om Skribenten
Robin är en flitiga medhjälpare.