Elever imponerade djupt när dykklubben hade kurs i Norge

16 JUN 2014
Skrivet av :

7BILDEXTRA: I 6-gradigt saltvatten examinerades fem nya sportdykare i Älvsbyns sportdykarklubb; Maria Tjärnberg, Niklas Öberg, Niklas Lundquist, Frida Andersson och Tobias Lundberg.

Maria Tjärnberg och Niklas Öberg.

Maria Tjärnberg och Niklas Öberg. FOTO: RIKARD GRANSTRÖM

– Eleverna har på ett förtjänstfullt sätt gått till botten med sin utbildning. De tidigare landkrabborna imponerade djupt på ytorganisationen, som konstaterade att allt flöt enligt planerna, berättar Älvsby sportdykarklubbs ordförande Rikard Granström.

Niklas Lundquist och Frida Andersson.

Niklas Lundquist och Frida Andersson. FOTO: RIKARD GRANSTRÖM

Examinationen gjordes under Valborgshelgen i Atlanten utanför norska Offersoy på Lofoten. Efter fullbordat uppdyk kan eleverna numer titulera sig 1* CMAS dykare.

Tobias Lundberg tar rygg på ytobservatörerna.

Tobias Lundberg tar rygg på ytobservatörerna.

Förutom kursdykning så bjöd resan på upplevelsedykning i 6 gradigt salt-vatten, havstulpaner, anemoner, sjögurkor, sjöstjärnor (förutom sjö-stjärnorna från Älvsbyn), krabbor, sejstim och mycket annat.

25

– Det har varit fantastiskt roligt att vara på resa med det här gänget, Gott humör och många skratt har gjort att dessa dagar har gått fort. Det är alltid roligt att åka iväg på resor med nya människor, man lär sig mycket av varandra, konstaterar Granström och fortsätter:

Roger Lundberg och Rikard Granström.

Roger Lundberg och Rikard Granström.

– Det är många saker jag gillar med dykningen. Förutom dykupplevelsen och äventyret så bjuder dykningen på en fin social gemenskap. Dykningen är en materialsport och kräver mycket logistik av båtar, kompressorer, utrustningar, kläder, mat och annat. Tack vare detta så måste man i en förening arbeta tillsammans och just detta svetsar människor samman. Jag tycker också det är skönt att dykningen inte innehåller något tävlingsmoment, alla dyker för att det är kul.

33

Älvsbyns Sportdykarklubb har fått förfrågningar om fler kurser.

32

 

– Jag har sagt att om det finns intresserade så får de gärna höra av sig till mig. I sommar planerar vi en hel del dykning i Pite-Älven, om man är intresserad av att vara med oss och dyka så är det bara höra av sig till någon i klubben, säger Rikard.

Torbjörn Blomster, gästdykare från dykarklubben Polar i Luleå.

Torbjörn Blomster, gästdykare från dykarklubben Polar i Luleå.

Kursledningen under resan till Norge bestod av: Roger Lundberg, Rikard Granström, Jan Tiger och Torbjörn Blomster, gästdykare från dykarklubben Polar i Luleå.

3

Ytorganisation bestod av: Marike Lundberg och Maria Granström

Marike Lundberg och Maria Granström.

Marike Lundberg och Maria Granström.

Länk till Älvsby sportdykarklubbs hemsida

www.alvsbysportdykarklubb.se

Fler dyk-bilder från Norge kan ses på Torbjörn Blomsters sida:

http://www.b67.se/bilder/offersoy2014

Se även fler fantastiska bilder från resan nedan:

FOTO: RIKARD GRANSTRÖM OCH ÄLVSBYNS SPORTDYKARKLUBB. TEXT: RIKARD GRANSTRÖM. BEARBETNING: TONY BERGLUND

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.