Älvsbyn vann seriefinalen övertygande

10 JUN 2014
Sara Eliasson inledde målskyttet redan i den åttonde minuten.

Älvsbyn vann seriefinalen borta mot Öjebyn med 4-2 (2-1). Laget är ännu obesegrat efter sex omgångar.

– Det känns jättebra, säger Sara Eliasson, spelande tränare, som själv inledde målskyttet redan efter åtta minuters spel.

Älvsbyn har radat upp fem raka segrar efter den oavgjorda premiären mot Gammelgården.

– Vi är absolut nöjda men ändå känns det som om vi har en växel till att lägga i om det skulle behövas, säger Sara.

Elvira Nordström tog återigen plats i startelvan efter skada.

Matchen mot Öjebyn, som fram till tisdagens drabbning också var obesegrade, var en tidig seriefinal där Älvsbyn fick en smakstart. På en hörnretur satte Sara Eliasson 1-0.

Sedan kvitterade visserligen hemmalaget genom Ellen Fors i matchminut 21 men Älvsbyn var det hetare laget. Elva minuter senare gav Hanna Nyberg återigen de grön-vita ledningen. Ett klassmål. Hanna vände upp till vänster om Öjebyns målvakt och satte bollen snyggt i det bortre krysset.

Hemmalaget var dock nära att på nytt kvittera innan paus. Men målvakten Alva Eriksson svarade för en jätteräddning.

I andra halvlek tog Älvsbyn över matchen än mer. Mål av Anna Sundberg och Anna Berglund avgjorde matchen.

Öjebyns reducering till 2-4 nio minuter före full tid genom Anna Bergström var enbart av akademisk betydelse.

Helena Norberg starkt mittlås.

– Vi spelade hyfsat redan i första halvlek. Men i andra blev det ännu bättre. Det här var vår bästa match hittills och kvalitetsmässigt så höll vi en mycket jämnare och hög nivå hela tiden, analyserar Sara.

Lisa Eliasson stukade foten och tvingades utgå.

Alla spelare i Älvsbyn svarade för en helgjuten insats. Elvira Nordström gjorde comeback i startelvan efter skada.

Mittbacken Lisa Eliasson stukade foten tidigt i matchen. Det gjorde att Älvsbyn fick möblera om i laget. Helena Norberg övertog rollen som mittlås och gjorde det bra liksom centrala mittfältaren Johanns Björk.

Framåt har Älvsbyn seriens kanske vassaste kedja med Hanna Nyberg centralt som target player och Annorna Sundberg respektive Berglund på flankerna. Ett extra plus också till målvakten Alva Eriksson.