Älvsbyn körde över Storfors i seriefinalen

19 JUN 2014
Johanna Björk gjorde tre mål i segermatchen mot Storfors med 7-2!

Seriefinalen blev en skrattmatch – för Älvsbyn. Seger med hela 7-2 (2-2) borta mot Storfors AIK.

– Det var inget snack om saken, säger Sara Eliasson, spelande tränare.

Storfors AIK var i förhandstipsen favoriter till seriesegern. När division I-laget Piteå södra lades ner gick många spelare till klubben. Innan onsdagskvällens match mot Älvsbyn var också Storfors obesegrade. Men inte nu längre…

Storfors blev fullkomligt utspelade av Älvsbyn som bjöd på en riktig styrkedemonstration.

– Vi spelade bättre än dem och behöver inte be om ursäkt för segern, konstaterar Sara.

Visserligen var det Storfors som tog ledningen två gånger om i första halvlek. Men Älvsbyn kom ikapp genom dubbla mål av Johanna Björk.

– Ändå var vi klart bättre. 2-2 i paus kändes orättvist, menar Sara.

I slutet av halvleken fick dessutom Storfors sin målskytt Ida Sundqvist utvisad sedan hon onödigt dragit på sig två gula kort. Ida visade dåligt humör och delade ut några fula efterslängar mot bland andra Sara Eliasson.

Efter paus tog Älvsbyn  över matchen helt. Storfors var inte många gånger över på gästernas planhalva.

När Johanna Björk fullbordade sitt hattrick och gav Älvsbyn ledningen med 3-2 redan fem minuter in i andra halvlek rasade Storfors ihop som ett korthus. Eller rättare sagt – Älvsbyn spelade ut dem.

– Jag gillar tjejernas inställning och attityd. Vi malde ner Storfors, påpekar Sara.

Två mål av Anna Berglund och ett vardera av Hanna Nyberg och Emelie Hjertberg fullbordade Älvsbyns sju-kt härliga målskörd. Nu är det Älvsbyn som är seriens tydligaste guldkandidat.

– Härligt! Det ser onekligen bra ut, konstaterar Sara.

Johanna Björk svarade för en fantastisk match.