VM-drömmen krossad – av landstinget

31 MAJ 2014
Skrivet av :
Nordcupen i motocross ställs in.

Nordcupen i motocross ställs in. FOTO: STERLING NILSSON

Älvsbyns Motorsällskap planerade för VM i skotercross. Men landstingets chockhöjning av ambulansavgiften, från 1 100 kronor per helg till 1 625 kronor i timmen,  krossar klubbens alla drömmar om att arrangera större mästerskap. 

– För oss är kostnaderna omöjliga att klara, konstaterar Göran Östman, ÄMS ordförande, till Norrbottens-Kuriren.

Sedan tidigare har Älvsbyns MS klart med Rallycross-SM, Crosscart-SM, Folkrace 2-dagars och Norrbottens Bildemontering Cup. Dessa tävlingar kommer att genomföras.

Däremot ställs Nordcupen, ungdomstävlingen i Motocross, in. Enbart ambulansavgiften för den tävlingen skulle gå på 39 000 kronor.

– Vi kan inte äventyra ekonomin utan måste tänka på klubben. Synd för ungdomarna. Men ingen skulle ha råd med de avgifter som skulle ha krävts för att täcka ambulanskostnaderna, säger Erik Lundberg, tävlingskommittén, till Norrbottens-Kuriren.

Landstingets höjning innebär även att ÄMS mest sannolikt hoppar av SM-tävlingar i rallycross och skotercross kommande säsonger.

– Tråkigt. Speciellt när vi rustat banan med nya läktare och annat, tycker Östman.

Älvsbyns Motorsällskap förfogar över den bästa permanenta banan för skotercross i Sverige.

– VM får vi hit om vi vill, påpekar Östman som hoppas på hjälp och förståelse av både kommun och landsting.

– Vi är den arrangör som lockar mest publik utifrån till Älvsbyn. Stora tävlingar genererar pengar till andra i kommunen, säger Östman.

 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.