Vinst och förlust för ÄIF:s utvecklingslag

07 MAJ 2014
Skrivet av :
Tommy Öhman (bilden) gjorde liksom Elias Alber tre mål i matchen mot IFK Arvidsjaur.

Tommy Öhman (bilden) gjorde liksom Elias Alber tre mål i matchen mot IFK Arvidsjaur.

En storseger och en brakförlust. Även Älvsbyns utvecklingslag har startat seriespelet. Herrarnas andralag inledde med vinst i söderfemman i en målrik drabbning hemma mot IFK Arvidsjaur på måndagskvällen. Segersiffrorna skrev till 7-3 (4-2) efter tre mål av Elias Alber och lika många  av Tommy Öhman. För ÄIF:s sjunde mål svarade Erik Lillevik. Däremot förlorade damernas andralag med 0-5 (0-1) hemma mot Bodenlaget Trångfors på söndagen.

Redan innan pausvilan i herrmatchen noterades sex mål! Det dröjde bara tre minuter innan målnollan var spräckt när Elias Alber gav Älvsbyn ledningen.

Men Arvidsjaur kom igen och vände till 1-2 efter två snabba mål i den tionde och tolfte matchminuten. Då stod Älvsbyn på hälarna. Hemmalaget repade dock snabbt mod och i den 23 minuten kvitterade Erik Lillevik och sedan var det Älvsbyn för hela slanten. Innan pausvilan hade Alber gjort sitt andra mål för dagen och Tommy Öhman kommit igång med målskyttet.

Visserligen blev det lite nerv när Arvidsjaur reducerade till 4-3, men Älvsbyn var spelmässigt så  mycket bättre att segern aldrig kändes hotad. Ytterligare två mål av Öhman och ett av Alber fastställde slutresultatet.

Som ni kan utläsa av resultatet visade Älvsbyns andralag offensiva takter med Tommy Öhman, Elias Alber, Sherzod Achilov och Mohammad Moktar Salat som spjutspetsar. Defensivt finns dock detaljer att slipa på.

Älvsbyns damlag i division fyra förlorade på söndagen hemma mot Trångfors med 0-5 (0-1). ÄIF:s unga lag stretade emot bra i första halvlek. Men efter paus ramlade baklängesmålen in mot ett starkare motstånd.

Bara att ta nya för Älvsbydamernas andralag.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.