Viktor premiärskytt när ÄIF vann

03 MAJ 2014
Skrivet av :
Viktor Lundström blev premiärskytt när Älvsbyn vann med 3-0 hemma mot Öjebyn.

Viktor Lundström blev premiärskytt när Älvsbyn vann med 3-0 hemma mot Öjebyn.

BILDEXTRA: Viktor Lundström blev premiärskytt när han satte 1-0 på straff mot Öjebyn. I andra halvlek utökade först Mats Lundström till 2-0 innan Abdalla Hassan spikade slutresultet 3-0 (1-0). En härlig början på årets seriespel för Älvsbyn.

– Skönt att börja säsongen med en seger, tyckte också ÄIF:s tränare Kjell Ernstsson.

Hemmalaget tog tag i taktpinnen från början.

– Första halvlek spelade vi bra, analyserade Ernstsson.

Men det krävdes en straff för att spräcka nollan. Säker straffskytt var Viktor Lundström i den 36:e minuten. Men i första halvlekens sista minut fick Öjebyn en jättechans att kvittera. Även gästerna tilldömdes en straff. Då visade sig unge målvaktstalangen, blott 14-årige, Anton Norén på styva linan och räddade.

– Strongt att rädda straffen och imponerande av Anton att hålla nollan, berömmer Ernstsson.

I andra halvlek fortsatte Älvsbyns dominans. 2-0 satte Mats Lundström genom att elegant skriva bollen i krysset från 16-meterslinjen i den 63:e minuten. Bara två minuter senare kunde en frispelad Abdalla Hassan kyligt rulla in 3-0.

– Kul för Abbe som kommit tillbaka starkt efter sin knäskada, säger Ernstsson.

Sedan kunde Älvsbyn spela på säkerhet. Visserligen hade Öjebyn en boll i ribban men segern kändes aldrig hotad.

– Vi lyckades hålla Öjebyn ifrån oss på ett bra sätt. Alla i laget svarade för en god insats.

Ett extra plus dock till mittbacken Henok Tesfaldet Zerai och målvakten Anton Norén.

Se bildspel nedan.

FOTO: STERLING NILSSON

Om Skribenten
Frida är en inspirerad tvåbarnsförälder som kan liknas vid en schweisisk armékniv; multifunktionell till max. Förutom idéer producerar hon annonser och artiklar. Brinner för (och med) byaanda och drömmer om världsfred.