Viktor premiärskytt när ÄIF vann

03 MAJ 2014
Skrivet av :
Viktor Lundström blev premiärskytt när Älvsbyn vann med 3-0 hemma mot Öjebyn.

Viktor Lundström blev premiärskytt när Älvsbyn vann med 3-0 hemma mot Öjebyn.

BILDEXTRA: Viktor Lundström blev premiärskytt när han satte 1-0 på straff mot Öjebyn. I andra halvlek utökade först Mats Lundström till 2-0 innan Abdalla Hassan spikade slutresultet 3-0 (1-0). En härlig början på årets seriespel för Älvsbyn.

– Skönt att börja säsongen med en seger, tyckte också ÄIF:s tränare Kjell Ernstsson.

Hemmalaget tog tag i taktpinnen från början.

– Första halvlek spelade vi bra, analyserade Ernstsson.

Men det krävdes en straff för att spräcka nollan. Säker straffskytt var Viktor Lundström i den 36:e minuten. Men i första halvlekens sista minut fick Öjebyn en jättechans att kvittera. Även gästerna tilldömdes en straff. Då visade sig unge målvaktstalangen, blott 14-årige, Anton Norén på styva linan och räddade.

– Strongt att rädda straffen och imponerande av Anton att hålla nollan, berömmer Ernstsson.

I andra halvlek fortsatte Älvsbyns dominans. 2-0 satte Mats Lundström genom att elegant skriva bollen i krysset från 16-meterslinjen i den 63:e minuten. Bara två minuter senare kunde en frispelad Abdalla Hassan kyligt rulla in 3-0.

– Kul för Abbe som kommit tillbaka starkt efter sin knäskada, säger Ernstsson.

Sedan kunde Älvsbyn spela på säkerhet. Visserligen hade Öjebyn en boll i ribban men segern kändes aldrig hotad.

– Vi lyckades hålla Öjebyn ifrån oss på ett bra sätt. Alla i laget svarade för en god insats.

Ett extra plus dock till mittbacken Henok Tesfaldet Zerai och målvakten Anton Norén.

Se bildspel nedan.

FOTO: STERLING NILSSON

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.