Silver till Jack vid ny gymnastiktävling!

18 MAJ 2014
Skrivet av :
Jack-och-David.-Foto-Krister-Efverström-stor

Jack och David

Förra lördag genomfördes länets första tävling där pojkar tävlade i Manlig Artistisk gymnastik utan att flickorna tävlade samtidigt. Lulegymnasterna stod som arrangörer av tävlingen NorrCupen där ca 25 pojkar deltog fördelat på fyra klasser.

Älvsbygymnasterna deltog med två pojkar i klassen RM0, 8-årige Jack Efverström och 12-årige David Rosengren. De tränas båda av Erik Lindgren samt f d elitgymnasten Micke Gauffin. För Jack var det andra tävlingen på redskap och han vann en silvermedalj efter en väl utförd tävling. David tävlade för allra första gången och steg in på en fin tionde plats av de 15 startande. Jack var nöjdast med sin insats på räck och David var nöjdast med ringarna.

– Jack och David var superduktiga och tog mycket eget ansvar och fick nya lärdomar, sa Jacks mamma Karin Efverström efter tävlingen.

Text: Brittmari Åberg
Foto: Krister Efverström

Resultatprotokoll NorrCupen 140510 resultat RM0

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.