Nya resecentrum försenas ett halvår

07 MAJ 2014
Skrivet av :

Resecentrum-1Bygget av Älvsbyns nya resecentrum försenas med minst sex månader. Orsaken är att länsstyrelsen kräver en riskanalys. Det innebär i sin tur att den nya detaljplanen inte kan klubbas av kommunfullmäktige förrän tidigast i oktober. Innan dess kan heller inget bygglov beviljas.

Mer om detta kan ni läsa i näringslivschefen Pär Jonsons blogg…

Där skriver han också om två nya utredningar. Den ena handlar om det framtida personalbehovet i kommunen, den andra om behovet av nya bostäder vid en gruvetablering i Laver.

”Nu har vi även intervjuat Boliden med ett scenario av en gruva i Laver, även om inget beslut finns fastställt. Boliden har en klar bild vad gäller bemanningen av gruvan. En offentlig presentation kommer att ske vid vår företagarfrukost, torsdag den 19 juni”, avslöjar Jonsson.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.