Kryss i premiären för ÄIF:s damer

04 MAJ 2014
Anna-Sundberg-2

Anna Sundberg gjorde mål för Älvsbyn…

Älvsbyns fotbollsdamer så ut att gå mot en komfortabel seger i premiärmatchen borta mot Kalixlaget Gammelgården. Men en ledning med 2-0 i paus förvandlades till 2-2 efter en svag andra halvlek.

– Vet inte riktigt vad som hände, säger ledaren Anna-Lena Pettersson.

Älvsbyn inledde förtroendeingivande. Efter mål av Anna Sundberg och Emelie Hjertberg var laget på väg mot en trepoängare.

...liksom Emelie Hjertberg.

…liksom Emelie Hjertberg.

ÄIF inledde även andra halvlek bra.

– Men vi fick en period då vi plötsligt spelade riktigt dåligt, säger Anna-Lena.

Den chansen tog hemmalaget Gammelgården till vara på och kvitterade.

Sedan skärpte Älvsbyn till sig och skapade en hel del chanser. Bland annat hade Johanna Björk ett par jättelägen utan att lyckas sätta bollen i mål.

En poäng i premiären är dock inte fy skam.

– Och Gammelgården är inget dåligt lag. De hade flera duktiga spelare, berömmer Anna-Lena.

Bäst i Älvsbyn var ytermittfältaren Wilma KArlsson och forwarden Anna Sundberg.