Före detta Älvsbybo återvände för att ställa ut på Galleri K

24 MAJ 2014
Skrivet av :

Under lördagseftermiddagen hölls ännu en vernissage på Galleri K i Älvsbyn. Denna gång var det den före detta Älvsbybon Lasse Alexandersson som ställde ut sina alster.

– Jag är jätteglad över att få tillfälle att komma hit och ställa ut igen, berättar Lasse som senast ställde ut 1994 i Älvsbyn.

Under lördagen gästade den småländska konstnären Lasse Alexandersson Galleri K på Älvsby Folkhögskola, för att ställa ut sin konst. Lasse, som är tidigare uppvuxen i Älvsbyn, målar mestadels med akrylfärger och tusch. Målarstilen han använder sig av kallas för ”doodle art”, vilket är en lite mer avancerande teknik inom genren klotterkonst.

Steg ur mörkret – för att sprida ljus

Lasse har målat i drygt 20 år. I Älvsbyn studerade han konst på folkhögskolan och i samband med sin examen 1994 ställde han och ett par andra ut sina alster på Konstgården i en gemensam utställning. Då målade han dystra, dunkla och mörka tavlor. Efter ett tag sinade inspirationskällan och han bestämde sig för att ta en paus som konstnär. Uppehållet höll i sju år och efter sin comeback blev alsterna ljusare och färggrannare.

– Inspirationen hämtar jag inifrån, från ingenmansland. När jag börjar måla vet jag aldrig vad det kommer att föreställa i slutet, jag bara fortsätter måla och ser hur det blir, berättar Lasse Alexandersson under vernissagen.

Ett flertal människor i alla åldrar kom på vernissagen för att hälsa på konstnären och strosa omkring bland de färggranna tavlorna. Utställningen pågår fram till 5 juni och kan ses vardagar mellan 08:00 – 15:00 och helger mellan 13:00 – 15:00.

VernissageLasse 9

Både stora och små besökte Galleri K.

Kommande utställningar till hösten

Nästa vernissage äger rum den 23 augusti. Då är det den unga målargruppen Lillasyster från Luleå som ställer ut. Utställningen pågår fram till 5 september.

Den 11 – 24 oktober kommer man att anordna en utställning till Viveka Grankvists minne där hennes konstverk kommer att ställas ut.

Sist, men inte minst, kommer en utställning vid namn ”1 kubiks konsthantverk” att äga rum från 8 – 24 november. Ett flertal professionella hantverkare kommer då för att ställa ut sina skapelser.

TEXT & FOTO: ROBIN NILSSON

Om Skribenten
Robin är en flitiga medhjälpare.