Explosiva minnen, när lottorna firade 75 år

24 MAJ 2014
Skrivet av :

BILDEXTRA: På lördagen firade Älvsby Lottakår sitt 75 år jubileum i Kapellet vid Storforens hotell. Detta med ett 30 tal gäster från ett flertal av länets övriga kårer och med chefen för Norrbottensgruppen vid I 19, Överstelöjtnant Thomas Widmark på plats.


Efter problem med programmet så tog Gunnel Nilsson själv över och berättade explosivt och intensivt om resan från 1939 till i dag för Älvsby Lottakår och syster kåren i Vidsel. Detta utan att utelämna allt för många detaljer genom 75 år. – Har ni nu fått igång mej, så får ni väl skylla er själv sa Gunnel Nilsson och möttes av uppsluppna skratt.

Därefter sjöngs Lottasången och det delades ut minnesnålar, medaljer och blommor till ett flertal av närvarande medlemmar. Varefter kommunalrådet Helena Öhlund tog över och grattulerade Älvsbylottorna till sina 75 år i fronten av Älvsbyns frivilligförsvar.

Sedan sjöngs Sveriges Nationalsång vartefter man avnjöt lunchbuffe på Stoforens Hotell, med bland annat lotteri och samtal om minnen från verksamheten.

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.