En nöjd och glad lagledare

24 MAJ 2014
Skrivet av :

Mats Andersson var tidigare föreståndare vid Forums bowlinghall här i Älvsbyn, nu har han värvat två Älvsbybor till Bodens BS elitsatsande bowlinglag.
20140521_moa_010

Ett hårt satsande bowlinglag som i helgen blev klara för elitseriespel under nästa säsong.
Idag jobbar Mats Andersson som en av två heltidsanställda vid bowlinghallen Strajk Alley i Boden, där han även bedriver sin klotshop som tidigare fanns här i Älvsbyn.
20140521_moa_013

Bodens BS har under många år kämpat för att nå elitserien, och har varit väldigt nära att nå sportens finrum tidigare. – Men så förra helgen hände allt även om det var en dålig uppstart, där vi spelade riktigt, riktigt dåligt säger Mats. Laget drabbades aldrig av någon riktig panik eller nerver trots ett 1–4-underläge efter första serien i första matchen mot Höganäs.

Efter detta kom en vändning som slutade med 13-7 från 1-4 och det är något som det kommer att talas om länge i Boden BS. Även den andra matchen spelade de ut Höganäs och vann med 10–5 och ser nu elitserien som en verklighet under nästa säsong.

Johannes Granström och Ludwig Ingerskog är två av de unga spelare från Älvsbyn som kommit in i laget, så vi frågar om deras roll i laget. – De är unga hungriga och mycket duktiga på alla sätt, säger Mats.
– De tillför oss energi och lyfter hela laget, så gemenskapen har blivit homogen och även vi äldre taggar upp, för vi ställer upp för varann.

– Vi kommer nog att träna 3-4 dar i veckan tillsammans, men för att hålla nivån måste man nästan träna dagligen, för att hålla uppe sin nivå, avslutar Mats

Nu kommer det att bli Bowling på mer än heltid för Mats Andersson, då det dels är jobb på bowlinghallen, klotshopen och träning, träning som gäller. Vi har även sett spelshemat för elitseriespelet så det blir
en del resor, men många matcher avgörs vid spel i mitten av Sverige, där vi spelar flera matcher när vi möts. Närmaste motståndare är AIK i Stockholm, dryga 100 mil bort.

Hemsida

Om Skribenten
Trodde att han gått i pension men har insett att han nu har mer att göra än han någonsin haft som grönklädd.