Elias matchvinnare för Älvsbyn

26 MAJ 2014
Skrivet av :
Viktor Lundström och Elias Alber hade anledning att jubla.

Viktor Lundström och Elias Alber hade anledning att jubla.

Inhopparen Elias Alber blev matchvinnare för Älvsbyn när han satte 2-1 med tre minuter kvar att spela i bortamatchen mot Ersnäs. Det gav tre sköna poäng till ÄIF.

Planen i Ersnäs, Pålbacka, erbjöd ingen Wembley-matta precis. Underlaget var svårspelat. Så istället för finlir fick Älvsbyn använda sig av krigartakter och gjorde det bra.

Laget skapade ett antal riktigt vassa chanser under första halvlek. I den 20:e matchminuten kunde planens bäste spelare, Jonatan Holmqvist, rättvist ge Älvsbyn ledningen.

Efter paus fortsatte Älvsbyns dominans. Men istället för en utökning av ledningen kvitterade Ersnäs i den 78:e minuten. En riktig kalldusch för Älvsbyn.

Elias Alber.

Elias Alber.

Men tränaren Kjell Ernstsson hade ett ess i rockärmen i form av inhopparen Elias Alber. Med tre minuter kvar avgjorde han matchen.

Segern innebär att Älvsbyn får lite arbetsro. Laget har spelat bra men inte riktigt haft marginalerna på sin sida. Kanske vände turen i och med matchen mot Ersnäs.

Närmast väntar bortamatch mot Alterdalen.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.