Bra spel men ny förlust för Älvsbyn

18 MAJ 2014
Chanser saknades inte för Älvsbyn.

Återigen förde Älvsbyns fotbollsherrar spelet men det blev en ny förlust. Denna gång med 1-3 (1-2) hemma mot Munksund på lördagen.

-Vi måste bli mer rejäla både i försvars- och anfallsspelet, tycker tränaren Kjell Ernstsson.

Abdalla Hassan var löpvillig och kom flera gånger runt Munksunds försvar på sin vänsterkant.

Hemmalaget inledde piggast och skapade en del heta chanser redan under de inledande tio minuterna, bland annat genom Abdalla Hassan.

Men när utdelningen i form av mål utebelv kunde istället Munksund kontra in både 0-1 och 0-2 genom sin snabbe forward Christoffer Fahlman. Han var skillnaden mellan lagen.

– Ändå hade vi snackat om att inte låta honom få löpa igenom, säger Ernstsson.

Viktor Lundström hade ett fräsande skott som var värt ett bättre öde under första halvlek.

Fahlman var ett ständigt orosmoment för Älvsbyns försvar. Han kunde ha gjort fler mål.

I 37:e minuten fick dock Älvsbyn vittring på poäng när Mats Lundström frispelad satte reduceringen till 1-2

Efter pausen fortsatte Älvsbyns spelmässiga dominans. Men närmare än ett ribbskott på frispark kom aldrig hemmalaget. Istället kunde Munksund utöka till 1-3 på stopptid.

Målvakten Anton Norén fick pris som lagets bäste spelare.

Spelmässigt gjorde Älvsbyn trots förlusten en bra match. Extra plus till snabbe Abdalla Hassan och målvaktstalangen Anton Norén.