Anna tvåmålsskytt i segermatchen mot Luleå DFC

18 MAJ 2014
Anna Sundberg gjorde två mål...

Anna Sundberg gjorde två mål…

Anna Sundberg gjorde två mål när Älvsbyn besegrade Luleå DFC med 3-1 (3-0) hemma på Älvåkra under söndagen. En strålande första halvlek lade grunden till den nya trepoängaren. Fortfarande, efter tre omgångar är Älvsbyn obesegrade i division två norra.

...men det var spelande tränaren Sara Eliasson som inledde målskyttet.

…men det var spelande tränaren Sara Eliasson som inledde målskyttet.

Älvsbyn fick en pangstart. Redan efter en kvarts spel gav spelande tränaren, Sara Eliasson, hemmalaget ledningen. I matchminut 31 och 40 hittade Anna Sundberg nätet två gånger om.

Direkt efter pausvilan reducerade gästerna. Men Älvsbyns seger var aldrig hotad.

Hemmalaget hade dessutom bra koll på Luleå DFC:s ”stjärna” Mercy Monday Ogbonna som inte tilläts dominera som hon brukar.

I och med söndagens seger går Älvsbyn upp i delad serieledning på samma poäng (7) som nykomlingen Gammelgården som imponerat positivt så här långt. Älvsbyn och Gammelgården spelade ju för övrigt oavgjort, 2-2, i premiäromgången. Ett resultat som Älvsbyn, trots besvikelsen direkt efter slutsignalen, kan känna sig mer och mer nöjda över. Lagens enda poängtapp så här långt kom i just den matchen.

I nästa omgång väntar Infjärden hemma för Älvsbyn som faktiskt har fyra hemmamatcher på raken om vi räknar in drabbningarna mot Myckle och Luleå DFC som redan spelats.