Anna föreläser om cirkulär ekonomi

12 MAJ 2014
Skrivet av :
nna Borgeryd, styrelseordförande och koncernstrateg på Polarbröd.

nna Borgeryd, styrelseordförande och koncernstrateg på Polarbröd.

Polarbröds arbete för en hållbar produktion väcker allt större uppmärksamhet. Styrelseordföranden Anna Borgeryd är flitigt anlitad som föreläsare. I morgon tisdag, den 13 maj, talar hon om Polarbröds omställningsarbete på Ragn-Sellsoch Ellen MacArthur Foundations  frukostseminarium i Stockholm som handlar om cirkulär ekonomi.

Cirkulär ekonomi har seglat upp som ett nytt tankesätt, som svarar mot utmaningen att skapa värde och tillväxt utan att öka den globala resursförbrukningen. Modellen lyfter fram affärsmöjligheter i cirkulära kretslopp, där nya affärsmodeller och teknikutveckling tar sikte på att ge råvaror och energi längre livslängd än vad de har idag.

Men vad gör företagen i praktiken? Vilka är möjligheterna och utmaningarna? Och vad behövs för att utvecklingen ska ta fart?

I dessa frågor har Polarbröd blivit en förebild. Inte minst genom delägarskapet i tre vindkraftverk som ska förse bagerierna med förnybar el och miljövänliga transportlösningar. Polarbröds har också prisats för sitt jämställdhetsarbete,

Andra talare på seminariet är: David Schelin, vd Ragn-Sells, Andrew Morlet, business programme lead, Ellen Macarthur foundation, Anna Borgeryd, styrelseordförande Polarbröd, Per Stoltz, hållbarhetsutvecklare, Ikea, Anna Graaf, hållbarhetschef, White arkitekte.

Ellen MacArthur och Ellen MacArthur Foundation var vinnare av Polarbröds Utstickarpris 2013. Läs mer om motiveringen till vinsten av Utstickarpriset här. 

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.