Varmvattenbassängen – hett efterlängtad

01 APR 2014
Skrivet av :
FOTO: EMELIE BERGLUND

FOTO: EMELIE BERGLUND

Varmvattenbassängen i Älvsbyn är åter i bruk till glädje för många. Men den som vill bada måste tillhöra en förening eller ha remiss från sjukgymnastiken.

Varför tillåts inte enskilda privata besök?

– Vi har ingen egen personal på plats och det måste finnas någon som tar ansvar för tillsynen av de som badar och för lokalerna, svarar Maria Johansson på Älvsbyns Fastigheter AB.

Reumatikerföreningen, Svenska Kommunal Pensionärers Förbund (SKPF), Hjärt- och Lungsjukas Förening, Landstinget samt kommunens egna verksamheter inom barnomsorgen och Aktivitetshuset är i dag de som har tider i bassängen.

Finns det utrymme för fler?

– Ja, vi har några tider över. Även privata företag och organisationer kan boka om de skulle önska.

Bassängen är öppen tisdagar och onsdagar.

Varför inte oftare?

– Vi har valt den varianten för att hålla kostnaderna nere. Men skulle efterfrågan och behovet öka så finns ju möjligheten att utöka öppettiderna.

Vad är priset för att bada i varmvattenbassängen?

– För mindre föreningar, med färre än 300 medlemmar, tar vi ut en grundavgift på 2 000 kronor för två timmar i veckan och säsong. Större föreningar betalar 4 000 kronor för tre timmar per vecka. Dessutom tillkommer en avgift på 50 kronor för varje badande och tillfälle. Sedan fakturerar vi föreningar och organisationer. De i sin tur beslutar om hur mycket deras medlemmar ska betala.

Prissättning och öppettider gäller under försöksperioden fram till den sista april i år.

Om Skribenten
Våra gästskribenter består av personer som intresserar sig för allt som berör Älvsbyn med omnejd. De bidrar med bilder, reportage och artiklar som vi får inskickade. Allt för en ännu mer levande sida.